Notícies sobre la cèdula d'habitabilitat

La cèdula, obligatòria també per a tots els habitatges construïts abans de 1960

En virtut del que disposa l'article 12 del Decret 259/2003, des d'ahir és obligatori tenir la cèdula d'habitabilitat vigent per a tots els habitatges construïts amb anterioritat a l'1 de gener de 1960.

L'article 12, Regularització, del decret 259/2003, de 21 de octubre, sobre requisits mínims d'habitabilitat en els edificis d'habitatges i de la cèdula d'habitabilitat, fixa un calendari progressiu pel que s'estableix la obligatorietat de disposar de cèdula d'habitabilitat vàlida per a tot el parc d'habitatges de Catalunya.

Ahir va entrar en vigor el primer pas, de manera que tots els habitatges construïts abans de 1960 han de tenir cèdula d'habitabilitat, independentment de que calgui o no per a qualsevol altra gestió. L'objectiu d'aquesta mesura, que ha de culminar l'1 de gener de 2014 amb tot el parc d'habitatges amb cèdula d'habitabilitat vàlida, és regularitzar el conjunt dels habitatges de Catalunya assegurant uns mínims d'habitabilitat, també per als habitatges que no són objecte de venda, lloguer o alteracions en els contractes de subministraments. En efecte, fins ahir a qualsevol habitatge, per antiga que fos, tan sols se li exigia la cèdula d'habitabilitat si es produïen canvis en la seva titularitat, però mai si això no succeïa.

D'aquesta manera es pretén que la cèdula d'habitabilitat vagi adquirint un caràcter universal en el parc d'habitatges de Catalunya.

[ Escrit per Paula el 2 de gener de 2007. Publicat a Cèdula d'habitabilitat : Notícies : La cèdula, obligatòria també per a tots els habitatges construïts abans de 1960. Arxivat a normativa d'habitabilitat i política d'habitatge. ]

  1. RSS
  2. Del.icio.us
  3. Fresqui
  4. Yahoo!
  5. Menéame
  6. Technorati
  7. Google Bookmarks

Cedula Habitabilitat.NET | Cedula Habitabilidad.NET. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.