Notícies sobre la cèdula d'habitabilitat

Aprovada la nova Llei del dret a l'habitatge

Aquest nou text legal és la materialització legislativa del Pacte Nacional per l'habitatge.

El Ple del Parlament de Catalunya ha aprovat avui la nova Llei del dret a l'habitatge per 69 vots a favor (PSC-CpC, ERC i ICV-EUiA), 57 en contra (CiU i el PPC) i 3 abstencions (Grup Mixt). La Llei entrarà en vigor al cap de tres mesos d'haver-se publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta iniciativa regula el dret a l'habitatge. Així, estableix el conjunt d'actuacions, drets i obligacions dels agents implicats en el sector i assigna competències en la matèria; defineix les polítiques d'habitatge i els instruments de planificació i programació; fixa els paràmetres de qualitat i d'accessibilitat dels habitatges i les mesures per garantir-ne el bon ús, la conservació i la rehabilitació; estableix mesures de protecció dels consumidors i usuaris d'habitatges i de transparència del mercat immobiliari; defineix els drets, deures i criteris per a la promoció, construcció, transacció i administració d'habitatges; estableix el règim jurídic i les condicions d'adjudicació i control dels habitatges de protecció oficial, i en regula la provisió, i estableix mesures d'intervenció administrativa i el règim sancionador.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha intervingut en nom del Govern en el debat final de la Llei, i la diputada Dolors Clavell ha presentat, com a relatora, el treball dut a terme en comissió. En representació dels grups han intervingut Carles Sala (CiU), Roberto Labandera (PSC-CpC), Pere Aragonès (ERC), Ángeles Olano (PPC), Dolors Clavell (ICV-EUiA) i Albert Rivera (Grup Mixt).

Representants de diverses entitats i institucions vinculades a aquest sector han seguit el debat des de la llotja, com el tinent d'alcalde d'Habitatge i Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, i el president de l'Associació de Promotors i Constructors d'Edificis de Barcelona, Enric Reyna.

Font: Parlament de Catalunya.

[ Escrit per Jordi el 19 de desembre de 2007. Publicat a Cèdula d'habitabilitat : Notícies : Aprovada la nova Llei del dret a l'habitatge. Arxivat a normativa d'habitabilitat i política d'habitatge. ]

  1. RSS
  2. Del.icio.us
  3. Fresqui
  4. Yahoo!
  5. Menéame
  6. Technorati
  7. Google Bookmarks

Cedula Habitabilitat.NET | Cedula Habitabilidad.NET. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.