Notícies sobre la cèdula d'habitabilitat

Oficines municipals d'habitatge

La Generalitat ha impulsat la creació d'una xarxa d'oficines d'habitatge, en col·laboració amb els ajuntaments, destinades a informar sobre les opcions d'habitatge de cada municipi, i per a realitzar-hi gestions relacionades. Entre elles, la presentació de la sol·licitud de la cèdula d'habitabilitat.

Moltes de les mesures contingudes a la llei del dret a l'habitatge estaven encamindades a difondre i dotar d'una major transparencia els processos vinculats amb l'obtenció d'ajuts per a l'adquisició d'habitatges i amb l'adjudicació d'habitatges protegits. Incidint en aquesta línia, la Generalitat ha impulsat amb diversos ajuntament la creació de centres que no només estan destinats a informar, sino també a la tramitació de moltes de les sol·licituds i gestions relacionades amb l'habitatge. Així, en aquests centres, que reben el nom d'Oficina Local d'Habitatge, s'ofereix informació genèrica, per exemple sobre la tipologia d'ajuts, i també informacions més concretes, per exemple sobre el lloguer d'un pis en un barri determinat de la ciutat o l'oferta de futures promocions d'habitatge protegit. També es permet realitzar alguns tràmits. Entre ells, la presentació de la sol·licitud de la cèdula d'habitabilitat, pel qual cal haver obtingut el certificat d'habitabilitat que nosaltres oferim.

Entre les poblacions que compten amb aquestes oficines hi ha Badalona, Cornellà, l'Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet, entre d'altes. Això significa que, si voleu estalviar-vos la diferència de preu entre la certificació d'habitabilitat i la certificació i tramitació completa, i sempre per a qualsevol habitatge situat en aquests municipis, ja no caldrà desplaçar-se fins a Barcelona: n'hi haurà prou amb dirigir-se a l'OLH de cada municipi i lliurar-hi el certificat d'habitabilitat que nosaltres us haurem emès prèviament, i que ja inclou la sol·licitud.

[ Escrit per Paula el 30 de octubre de 2008. Publicat a Cèdula d'habitabilitat : Notícies : Oficines municipals d'habitatge. Arxivat a els nostres serveis. ]

  1. RSS
  2. Del.icio.us
  3. Fresqui
  4. Yahoo!
  5. Menéame
  6. Technorati
  7. Google Bookmarks

Cedula Habitabilitat.NET | Cedula Habitabilidad.NET. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.