Notícies sobre la cèdula d'habitabilitat

Comprar un habitatge sense cèdula d'habitabilitat

El Periódico publica avui una nova notícia d'una estafa consistent en la venda com a habitatge d'un immoble sense cèdula d'habitabilitat.

Dos veïns del número 6 del carrer de Salou, a Sants, denuncien que l'ex-propietari de les seves vivendes, ubicades en una antiga fàbrica, els va vendre els pisos sense els serveis bàsics, com l'aigua, i també sense cèdula d'habitabilitat. L'ex-propietari simplement va pintar els immobles i algunes portes i hi va instal.lar les cuines i els banys, tot sense comptar amb el permís d'obres, segons va confirmar posteriorment el districte. Pocs mesos després, els nous propietaris van descobrir que la instal·lació d'aigua no estava completa (falta la connexió a les canonades generals), que la xarxa elèctrica tenia deficiències i no havia estat provada, i que l'edifici presentava greus problemes d'humitats, que es van estendre ràpidament per totes les parets.

Amb l'entrada en vigor de la Llei del dret a l'habitatge, el 9 d'abril de 2008, es van establir mecanismes que han fet que l'antiga prohibició de vendre habitatges sense cèdula d'habitabilitat s'apliqui d'una manera molt més estricta. De fet, la notícia publicada avui per El Periódico parteix d'una compra-venda realitzada anteriorment a l'entrada en vigor d'aquesta llei.

Si bé en moltes ocasions els mateixos compradors veuen el requisit de la cèdula d'habitabilitat com un impediment més per a aconseguir comprar el seu habitatge, el fet és que la cèdula és l'únic document que acredita tant la correcta configuració física de l'habitatge com la legalitat de la seva implantació.

[ Escrit per L'equip de Cedulahabitabilitat.net el 10 de novembre de 2008. Publicat a Cèdula d'habitabilitat : Notícies : Comprar un habitatge sense cèdula d'habitabilitat. Arxivat a mercat de l'habitatge i normativa d'habitabilitat. ]

  1. RSS
  2. Del.icio.us
  3. Fresqui
  4. Yahoo!
  5. Menéame
  6. Technorati
  7. Google Bookmarks

Cedula Habitabilitat.NET | Cedula Habitabilidad.NET. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.