Notícies sobre la cèdula d'habitabilitat

Tots els habitatges anteriors a 1971 han de tenir la cèdula vigent

Des d'ahir tots els habitatges construïts abans de l'1 de gener de 1971 han de tenir la cèdula d'habitabilitat vigent.

L'article 12, Regularització, del decret 259/2003, de 21 de octubre, sobre requisits mínims d'habitabilitat en els edificis d'habitatges i de la cèdula d'habitabilitat, fixa un calendari progressiu pel que s'estableix la obligatorietat de disposar de cèdula d'habitabilitat vàlida per a tot el parc d'habitatges de Catalunya.

Ahir va entrar en vigor el segon tram, de manera que tots els habitatges construïts abans de 1971 han de tenir cèdula d'habitabilitat, independentment de que calgui o no per a qualsevol altra gestió. L'objectiu d'aquesta mesura, que ha de culminar l'1 de gener de 2014 amb tot el parc d'habitatges amb cèdula d'habitabilitat vàlida, és regularitzar el conjunt dels habitatges de Catalunya assegurant uns mínims d'habitabilitat, també per als habitatges que no són objecte de venda, lloguer o alteracions en els contractes de subministraments. En efecte, fins que es va començar a implantar aquesta mesura, ara fa dos anys, tan sols s'exigia la cèdula d'habitabilitat als habitatges en els quals es produïen canvis de titular o ocupant, però mai si això no succeïa, amb independència de l'antiguitat de l'immoble.

D'aquesta manera es pretén que la cèdula d'habitabilitat vagi adquirint un caràcter universal en el parc d'habitatges de Catalunya.

[ Escrit per Paula el 2 de gener de 2009. Publicat a Cèdula d'habitabilitat : Notícies : Tots els habitatges anteriors a 1971 han de tenir la cèdula vigent. Arxivat a normativa d'habitabilitat i política d'habitatge. ]

  1. RSS
  2. Del.icio.us
  3. Fresqui
  4. Yahoo!
  5. Menéame
  6. Technorati
  7. Google Bookmarks

Cedula Habitabilitat.NET | Cedula Habitabilidad.NET. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.