Notícies sobre la cèdula d'habitabilitat

El nou decret d'habitabilitat (I): l'alçada lliure mínima

El nou decret d'habitabilitat estableix uns requisits per a la obtenció de la cèdula d'habitabilitat de segona ocupació molt similars als del decret que deroga, si bé introdueix alguns canvis. Un dels més significatius és el relatiu a l'alçada lliure mínima.

El nou decret d'habitabilitat, que entrarà en vigor el proper 9 d'octubre, introdueix alguns canvis en els requisits per a la obtenció de la cèdula d'habitabilitat de segona ocupació. Si bé aquests canvis no són radicals, poden incidir significativament en la possibilitat d'obtenir la cèdula per a determinats immobles.

En aquest sentit, destaca el canvi en quant a alçada lliure mínima. L'anterior decret d'habitabilitat establia un valor mínim mitjà de l'alçada lliure, 2,20 m. El nou decret fixa únicament l'altura de 1,90 m com a altura mínima a partir de la qual es pot computar la superfície útil:

Superfície útil interior: és la superfície compresa dins el perímetre definit per la cara interna dels tancaments de cada espai habitable. Del còmput de superfície útil, en quedarà exclosa la superfície ocupada pels tancaments interiors de l'habitatge [...] així com les superfícies de les zones amb una alçada lliure inferior a 1,90 m.

Aquest canvi és especialment significatiu per als habitatges antics amb forjats de biguetes i revoltons, i pels que tot i tenir un acabat inferior pla, tenien una alçada lliure inferior a 2,20 m. En aquest últim cas, amb l'entrada en vigor del nou decret d'habitabilitat, es permetrà que molts immobles antics (a Barcelona, molts dels situats a Ciutat Vella i a entreplantes de l'Eixample) obtinguin la cèdula d'habitabilitat, quan abans no podien fer-ho.

[ Escrit per L'equip de Cedulahabitabilitat.net el 19 de agost de 2009. Publicat a Cèdula d'habitabilitat : Notícies : El nou decret d'habitabilitat (I): l'alçada lliure mínima. Arxivat a normativa d'habitabilitat. ]

  1. RSS
  2. Del.icio.us
  3. Fresqui
  4. Yahoo!
  5. Menéame
  6. Technorati
  7. Google Bookmarks

Cedula Habitabilitat.NET | Cedula Habitabilidad.NET. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.