Notícies sobre la cèdula d'habitabilitat

El nou decret d'habitabilitat (III): la cèdula, obligatòria per a tots els habitatges

En els últims anys, la normativa sectorial d'habitatge de Catalunya s'ha anat modificant significativament. L'entrada en vigor del Codi Tècnic de l'Edificació i d'altres directives europees dirigides a assegurar la qualitat dels habitatges ha incidit en la decisió d'establir la obligatorietat de disposar de cèdula d'habitabilitat vigent per a tots els habitatges.

El nou decret d'habitabilitat, que entrarà en vigor la setmana vinent, estableix al seu article 8.1 que tots els habitatges han de disposar de cèdula d'habitabilitat, de conformitat amb aquest Decret. L'anterior decret establia un període de transició, que hauria hagut d'acabar l'any 2014, per tal que tots els habitatges anessin adquirint progressivament la cèdula d'habitabilitat, de manera que en funció de l'any de construcció de l'immoble era obligatori (o no) tenir la cèdula d'habitabilitat vigent, amb independència que es necessités per a determinades circumstàncies (comprar o vendre l'habitatge, empadronar-se, donar d'alta o cambiar els contractes de subministraments, etc.).

Amb aquest canvi normatiu passa a ser obligatori tenir la cèdula d'habitabilitat vigent per a tots els habitatges, amb independència de la data de construcció de l'immoble. És a dir, tot el parc immobiliari residencial de Catalunya haurà de tenir cèdula d'habitabilitat a partir del proper 9 d'octubre de 2009.

L'entrada en vigor del decret 55/2009, de 7 d'abril, sobre les condicions d'habitabilitat dels habitatges i la cèdula d'habitabilitat suposarà una transformació molt important en la normativa que ve regulant les cèdules d'habitabilitat, que data de 2003, i tindrà una especial incidència en els habitatges de nova construcció. Pel que fa als habitatges usats (o de segona ocupació, com els anomena el Decret), aquests canvis seran menys significatius: afectaran principalment a l'altura lliure mínima de les peces i a les superfícies mínimes de ventilació.

[ Escrit per Paula el 29 de setembre de 2009. Publicat a Cèdula d'habitabilitat : Notícies : El nou decret d'habitabilitat (III): la cèdula, obligatòria per a tots els habitatges. Arxivat a normativa d'habitabilitat i política d'habitatge. ]

  1. RSS
  2. Del.icio.us
  3. Fresqui
  4. Yahoo!
  5. Menéame
  6. Technorati
  7. Google Bookmarks

Cedula Habitabilitat.NET | Cedula Habitabilidad.NET. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.