Notícies sobre la cèdula d'habitabilitat

Entra en vigor el nou decret d'habitabilitat

El decret 55/2009, de 7 d'abril, sobre les condicions d'habitabilitat dels habitatges i la cèdula d'habitabilitat substitueix l'anterior, vigent des de 2003. Les principals novetats pel que fa a l'habitatge usat són l'increment de les superfícies mínimes de ventilació i l'establiment d'una altura lliure mínima. A més a més, estableix que tots els habitatges han de tenir vigent la cèdula d'habitabilitat.

Passats sis mesos des de la seva publicació al DOGC, avui divendres 9 d'octubre entra en vigor el nou decret d'habitabilitat, el decret 55/2009, de 7 d'abril, sobre les condicions d'habitabilitat dels habitatges i la cèdula d'habitabilitat.

En els últims mesos, hem publicat diversos articles al nostre blog de notícies sobre les cèdules d'habitabilitat, on analitzàvem els principals canvis que aquest nou decret introdueix en l'habitatge de segona mà.

Així, a l'article sobre l'alçada lliure mínima al nou decret d'habitabilitat, comentàvem que, si bé el nou decret d'habitabilitat estableix uns requisits per a la obtenció de la cèdula d'habitabilitat de segona ocupació molt similars als del decret que deroga, hi introdueix alguns canvis, i un dels més significatius és el relatiu a l'alçada lliure mínima, que ara s'estableix per primera vegada en 1,90 metres. En general, es pot entendre que aquesta alçada mínima és més permissiva que la regulació anterior, basada en una alçada mitjana mínima, de 2,10 metres.

En canvi, a l'article sobre les ventilacions mínimes al nou decret d'habitabilitat comentàvem que aquestes s'incrementen sensiblement, si bé és cert que les anteriorment vigents eren manifestament insuficients.

Finalment, a l'últim article d'aquesta sèrie comentàvem que amb el nou decret passa a ser obligatori tenir cèdula per a tots els habitatges, amb independència de l'any de construcció i de si aquesta es necessita o no per a fer alguna gestió.

A part d'aquesta tasca de difusió que hem fet a través de la nostra web, tots els nostres tècnics s'han format sobre el contingut i les novetats del nou decret. Totes aquestes mesures van encaminades a assegurar que l'entrada en vigor del nou decret no suposarà cap disfunció en el nostre servei de certificació i tramitació de la cèdula d'habitabilitat per a habitatges de segona mà.

[ Escrit per Paula el 9 de octubre de 2009. Publicat a Cèdula d'habitabilitat : Notícies : Entra en vigor el nou decret d'habitabilitat. Arxivat a els nostres serveis, normativa d'habitabilitat i política d'habitatge. ]

  1. RSS
  2. Del.icio.us
  3. Fresqui
  4. Yahoo!
  5. Menéame
  6. Technorati
  7. Google Bookmarks

Cedula Habitabilitat.NET | Cedula Habitabilidad.NET. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.