Notícies sobre la cèdula d'habitabilitat

La cèdula d'habitabilitat i la immigració: el control de la sobreocupació

La polèmica decissió de l'Ajuntament de Vic de denegar l'empadronament als immigrants sense papers ha posat en relleu la dificultat d'assegurar que aquests s'empadronin en habitatges que compleixin unes condicions d'habitabilitat mínimes.

El diari El País publica avui un article que, titulat Los criterios de hacinamiento varían por autonomías, recull els ràtios entre superfície útil i ocupació establerts per les diferents normatives autonòmiques d'habitabilitat. Curiosament, en el cas de Catalunya, la informació facilitada no és correcta.

Si bé s'exigeix l'acompliment de la ocupació màxima establerta a la cèdula d'habitabilitat a l'hora d'obtenir el reagrupament familiar, aquest criteri no s'aplica a l'hora d'empadronar-se. La Llei pel dret a l'habitatge defineix la sobreocupació, però no estableix mesures concretes en contra de l'empadronament en habitatges sobreocupats. En tot cas, sembla ser que hi ha un consens en limitar l'empadronament en funció de la ocupació dels habitatges.

[ Escrit per Jordi el 13 de febrer de 2010. Publicat a Cèdula d'habitabilitat : Notícies : La cèdula d'habitabilitat i la immigració: el control de la sobreocupació. Arxivat a política d'habitatge. ]

  1. RSS
  2. Del.icio.us
  3. Fresqui
  4. Yahoo!
  5. Menéame
  6. Technorati
  7. Google Bookmarks

Cedula Habitabilitat.NET | Cedula Habitabilidad.NET. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.