Notícies sobre la cèdula d'habitabilitat

Irregularitats en el servei de cèdules d'habitabilitat de Tarragona

Diversos mitjans recullen el descobriment d'una xarxa que concedia il·legalment cèdules d'habitabilitat a Tarragona. Cap dels nostres clients està afectat.

A primers de mes, el diari El Periódico publicava la notícia Expedienten cinc funcionaris de la Generalitat per irregularitats al concedir cèdules d'habitabilitat. El dia següent ho feia El País. Avui, La Vanguardia publica que tres funcionaris de la Generalitat a Tarragona estan acusats de manipular els documents d'habitabilitat d'un centenar de pisos.

Es tracta d'un conjunt d'actuacions que s'haurien efectuat durant els últims anys, mitjançant les quals els empleats públics, alguns d'ells aparelladors i arquitectes, haurien certificat l'habitabilitat dels habitatges sense inspeccionar-los, malgrat que és obligatòria la inspecció visual de l'immoble, i que no podien fer-ho personalment per ser treballadors públics vinculats a l'atorgament de les cèdules. D'aquesta manera, les cèdules atorgades no tenien un certificat d'habitabilitat vàlid, i tampoc havien estat verificades correctament pel Servei Territorial d'Habitatge de Tarragona.

Cap dels nostres clients del Camp de Tarragona s'ha vist afectat per aquesta trama, atès que sempre inspeccionem visualment i personalment els habitatges a certificar, tal com estableix la normativa vigent.

Els tècnics de Cedulahabitabilitat.net hem assistit als últims anys a la proliferació de tècnics amb baixos coneixements sobre els requisits d'habitabilitat, que atorguen certificats en moltes ocasions sense inspeccionar visualment l'habitatge, malgrat estar prohibit, per tal de cobrir els costos amb uns honoraris manifestament per sota dels costos que implica una inspecció acurada, a part d'estar per sota de més de la meitat dels honoraris recomanats pels Col·legis Oficials d'Arquitectes i d'Aparelladors. En aquest cas, però, es tracta d'una actuació indeguda per part de funcionaris públics, que ve a posar l'accent en el dèficit ètic que s'està produint per part de determinats tècnics.

[ Escrit per Lucía el 7 de agost de 2010. Publicat a Cèdula d'habitabilitat : Notícies : Irregularitats en el servei de cèdules d'habitabilitat de Tarragona. Arxivat a política d'habitatge. ]

  1. RSS
  2. Del.icio.us
  3. Fresqui
  4. Yahoo!
  5. Menéame
  6. Technorati
  7. Google Bookmarks

Cedula Habitabilitat.NET | Cedula Habitabilidad.NET. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.