Notícies sobre la cèdula d'habitabilitat

Aprovat el decret que regula els habitatges d'ús turístic

El nou decret regula una part del negoci turístic de Catalunya que en ocasions ha entrat en contradicció amb la normativa d'habitabilitat. La nova norma exigeix que els habitatges destinats a apartament turístic tinguin la cèdula d'habitabilitat.

El Decret 164/2010, de 9 de novembre, de regulació dels habitatges d'ús turístic (usualment coneguts com a apartaments turístics) estableix una regulació comuna per a tots els apartaments d'aquesta mena a Catalunya, que fins ara depenien en exclusiva de les ordenances municipals.

Les principals novetats introduides són la obligatorietat d'obtenir una llicència municipal per al propietari de l'habitatge, la necessitat que l'immoble tingui la cèdula d'habitabilitat, que l'apartament no tingui una ocupació superior a la indicada a la cèdula, i la possibilitat que els veïns regulin (i fins i tot, impedeixin) la creació d'aquests apartaments en els edificis de propietat horitzontal.

Publicat a La Vanguardia, a El País i a Gencat.cat.

[ Escrit per L'equip de Cedulahabitabilitat.net el 10 de novembre de 2010. Publicat a Cèdula d'habitabilitat : Notícies : Aprovat el decret que regula els habitatges d'ús turístic. Arxivat a normativa d'habitabilitat. ]

  1. RSS
  2. Del.icio.us
  3. Fresqui
  4. Yahoo!
  5. Menéame
  6. Technorati
  7. Google Bookmarks

Cedula Habitabilitat.NET | Cedula Habitabilidad.NET. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.