Notícies sobre la cèdula d'habitabilitat

La comunitat de propietaris no pot impedir el canvi d'ús sense una prohibició expressa anterior

Segons una sentència del Tribunal Suprem publicada avui, la comunitat de propietaris no pot impedir el canvi d'ús de local comercial a habitatge sense una prohibició expressa preexistent inscrita al Registre de la Propietat.

El diari El País ha fet pública avui la sentència STS 30-12-2010, del Tribunal Suprem, que ve a concretar la potestat de les comunitats de propietaris per a limitar o impedir el canvi d'ús d'un local comercial a habitatge a l'immoble.

La sentència estableix que les limitacions o prohibicions referides a l'alteració de l'ús d'un immoble exigeixen, perquè siguin eficaços, que constin de manera expressa. Cal que en el Registre de la Propietat consti una anotació expressa impedint aquest canvi per tal que pugui ser impugnat per la comunitat de propietaris.

[ Escrit per L'equip de Cedulahabitabilitat.net el 9 de febrer de 2011. Publicat a Cèdula d'habitabilitat : Notícies : La comunitat de propietaris no pot impedir el canvi d'ús sense una prohibició expressa anterior. Arxivat a normativa d'habitabilitat. ]

  1. RSS
  2. Del.icio.us
  3. Fresqui
  4. Yahoo!
  5. Menéame
  6. Technorati
  7. Google Bookmarks

Cedula Habitabilitat.NET | Cedula Habitabilidad.NET. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.